2017-2018 Bahar Dönemi Derse Yazılma İşlemleri

2017-2018 BAHAR DÖNEMİ DERSE YAZILMA İŞLEMLERİ

2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları işlemleri 30-31 Ocak 2018 tarihleri arasında https://sabis.sakarya.edu.tr internet adresine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra OBİS bağlantısı üzerinden yapılacaktır.

Ekte görülen dosyada derse yazılma işlemleri ile ilgili bilgilendirme ve önemli tarihler, ikinci öğretim öğrencileri ve normal öğrenim süresi içinde öğrenimini tamamlayamamış öğrenciler için katkı payı tablosu yer almaktadır.

NOT I : 2. Öğretim Öğrencileri 385 TL Katkı Payı ödeyeceklerdir. 1. Öğretim öğrencileri herhangi bir ücret ödemeyecektir. Öğrenim süresi içinde öğrenimini tamamlayamamış öğrenciler 95 TL katkı payı ödeyeceklerdir.) Ücret ödemeleri 22 Ocak 2018 tarihlerinden itibaren yapılacaktır.

Katkı Payı Ödemeleri: GARANTİ BANKASI Bütün Şube Veznelerinden, Garanti İnternet Bankacılığı ve Garanti ATM'lerinin Üniversite Ödemeleri Kısmından TC Kimlik Numaraları ile Yapabileceklerdir. Ayrıca Tahsilatlar Türkiye Genelinde PTT Aracılığı ile Yapılabilmektedir. PTT'den Yapılacak Ödeme İşlemlerinde İşlem Başına 2,50.-TL Hizmet Bedeli Tahsil Edilecektir

Tüm öğrencilerimizin ekteki duyuruyu önemle okuyarak belirtilen tarihlerde derse yazılma işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

NOT II :
 2014, 2015 ve 2016 girişli ( numarası 1426,1526 veya 1626 ile başlayan) öğrenciler 3+1 uygulama derslerini seçerken STAJ dersini de seçeceklerdir. Uygulamaya gidip STAJ dersini seçemeyen öğrencilerde STAJ dersini seçeceklerdir. STAJ dersini seçmek için öğrencinin yaz stajını yapmış olma şartı yoktur.Yaz stajını yapmış yada yapmamış 1.80 ortalamayı sağlamış öğrenciler seçebilirler.)

****Adım Adım Derse Yazılma İşlemi

**https://sabis.sakarya.edu.tr kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra “Öğrenci Bilgi Sistemi” bağlantısını tıklayınız.
**Sol taraftaki menüden “Derse Yazılmayı” seçiniz.

** Açılan ekranda görülen bulunduğunuz yarıyıl derslerinin tamamına tik koyarak kaydet butonuna basınız.

**Kaydet butonuna bastıktan sonra seçilen dersler menüsünden seçtiğiniz dersleri kontrol ediniz. (NOT:Bu işlemden sonra Danışman Onayına gönder uyarısı çıkacaktır.Ön Lisans öğrencilerinin ders seçiminde danışman onayı yoktur.Dikkate almayınız.)
**Seçtiğiniz dersler görünmüyor ise işlemi tekrarlayınız.

****2-3-4 Şubat 2018 Açılmayan Derse Yazılma veya İlave Derse Yazılma (30-31 Ocak 2018 tarihlerinde derse yazılma yapan öğrencilerin sistemden seçtikleri dersi kontrol etmeleri gerekmektedir)
*Hiç ders kaydı yapmamış öğrenciler de bu aşamada zorunlu derslere ve açılmış seçimli derslere kayıt olabileceklerdir.

5 ŞUBAT 2018 BAHAR YARIYILI BAŞLANGICI