Okulumuz

TARİHÇE

T.C.      SAKARYA ÜNİVERSİTESİKARASU MESLEK YÜKSEKOKULU            Sakarya Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. 24 Kasım 2000 yılında ilk öğrencilerini dört programında birden almaya başlamıştır. Açılan programlar Makine Programı, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Programı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı ve Muhasebe Programı’ dır. Ayrıca 2013 yılında Kaynak Teknolojisi Bölümü'de açılarak program sayımız 5'e çıkarılmıştır. Okul binası 3 katlı olup 3500 m2 kapalı alan, 10 adet derslik, 3 adet bilgisayar laboratuarı ve 1 adet kaynak atölyesi  ile öğrencilere hizmet vermeye devam etmektedir. 2005 – 2006 Eğitim Öğretim yılında 850 olan öğrenci sayısı, 2015 – 2016 Eğitim Öğretim yılında 1785 olmuştur. Okulumuz 1 Doç. Dr., 2 Yrd.Doç.Dr., 13 Öğretim Görevlisi ve 10 İdari Personeli ile Öğretim hizmeti vermektedir. Mayıs 2006 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi ve Karasu Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin katkılarıyla yaptırılan yeni okul binasına taşınılmış olup daha modern bir ortamda öğretim yapılmaya başlanılmıştır.