TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI

AMAÇ
Konusuyla ilgili kavram ve ilkeleri özümsemiş, mesleki bilgi ve deneyim donanımı yüksek, mesleki otomasyon programlarına ve yabancı dile vakıf, mesleki sorumluluk ve iş ahlakı bilincinde olan turizm sektörünün tüm dallarında turizm kaynaklarını, turizm varlıklarını, zamanı ve iş gücünü yönetme, bir işletmeyi sevk ve idare etme vasıflarına sahip beceri ve vizyon sahibi bireyler yetiştirmektir.
 

HEDEF
Turizm işletmelerinin ihtiyacı olan temel işletmecilik bilgilerinin yanı sıra; bu alan ile ilgili bilgisayar paket programlarını çalıştırabilen, en az iki dili iyi düzeyde bilen ve uluslararası alanda çalışabilecek, ekip çalışmasına yatkın, gıda üretim, tüketim süreçlerindeki işlemleri teknikleri ve esasları bilen ve uygulayan, temizlik, bakım, muhafaza süreçlerindeki işlemleri, teknikleri ve esasları bilen ve uygulayan, üretim, tüketim süreçlerindeki servis işlemleri, teknikleri ve esasları bilen ve uygulayan, hizmet üretim, tüketim süreçlerindeki giriş, çıkış, ön muhasebe işlemleri, teknikleri ve esasları bilen ve uygulayan, bilgisayar kullanarak alanı ile ilgili yazışmalar yapabilen, bilgi depolayabilen, depolanmış bilgileri kullanabilen iş gücü yetiştirmektir. 
Ayrıca; tarihi ve toplumsal değerlere saygılı, sosyal sorumluluk sahibi, evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyen ve kendini sürekli yenileyen, iş güvenliği, iş gören ve çevre koruma bilgisi ve bilincine sahip, turizm ve hizmet sektöründe yapılan işleri yerinde takip ederek mesleğine yönelik uygulama becerisine sahip bireyler yetiştirmektir.